Călăraşiul, Delta nedescoperită a României FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Călăraşi este cunoscut ca mica Deltă a României, pentru ostroavele sale de la Dunăre. Aici se cuibăresc specii foarte rare la nivel mondial, precum pelicanul creţ, cormoranul pitic, vulturul codalb şi şoimul dunărean - ultimele două specii sunt pe cale de dispariţie.

La ostroavele Ciocăneşti, Haralambie şi Şoimul sunt condiţii propice pentru practicarea vânătorii şi pescuitului sportiv.

image

Lacul Săruleşti este renumit pentru campionatele naţionale de pescuit sportiv la crap, iar anul acesta acolo a fost organizat chiar campionatul mondial unde s-a stabilit un record greu de egalat - un exemplar de 40 de kilograme. Săruleştiul se află la mai puţin de 130 de kilometri de Bucureşti şi la cca 100 kilometri de Constanţa.

Singura Grădină Zoologică din regiunea de sud-est a ţării este situată în parcul Dumbrava din municipiul Călăraşi. Un bilet pentru copii costă 2 lei, iar cel pentru adulţi 3 lei. Aici trăiesc lei, urşi, maimuţe, căprioare, lebede, cerbi, arici, porumbei, canari, reptile şi peşti.

tigri

Pe drumul Călăraşi - Feteşti, la kilometrul 14, se află Schitul Coslogeni. Numele mănăstirii vine de la o veche cruce din piatră numită Crucea de Leac. 

image

La Negoieşti, biserica fostei mănăstiri este ctitorie a domnitorului Matei Basarab.

image

La Muzeul Dunării de Jos există colecţii de arheologie, numismatică, artă, etnografie şi restaurare, cu peste 40.000 piese.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite