Călăraşi : Timp de patru zile, ISU Călăraşi a pregătit personalul voluntar din 5 localităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii de la ISU au desfăşurat, timp de patru zile, activităţi de pregătirea a personalului Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Nicolae Bălcescu, Ciocăneşti, Lehliu Gară, Grădiştea, Călăraşi.

Pompierii de la copartimentul prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au organizat, timp de 4 zile, activităţi de  pregătire a personalului Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (S.V.S.U.) din localităţile Nicolae Bălcescu, Ciocăneşti, Lehliu Gară, Grădiştea,Călăraşi, prin desfăşurarea de exerciţii de intervenţie în cazul arderilor necontrolate.

Acţiunile desfăşurate de pompieri au urmărit prevenirea arderilor necontrolate la mirişti rezultate în urma recoltării cerealelor păioase, modul de cooperare a S.V.S.U. cu agenţii economici locali deţinători de utilaje agricole. Aceştia au acordat sprijin prin punerea la dispoziţie a tractoarelor cu plug în vederea izolării cu brazde de protecţie a suprafeţelor incendiate.

Cu această ocazie au fost verificate mijloacele aflate în dotarea S.V.S.U. în vederea asigurării primei intervenţii şi s-au organizat şi campanii de informare a cetăţenilor în domeniul apărării împotriva incendiilor la instalaţii electrice şi aparate de gătit.




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite