Călăraşi: Dr.Victor Verinceanu a preluat Spitalul Judeţean cu datorii de peste 8 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Victor Verinceanu a preluat, de la sfârşitul săptămânii trecute, interimatul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi a fost preluat, zilele trecute, de către Consiliul Judeţean cu o datorie de peste 80 de miliarde lei vechi, datorii către furnizorii de servicii ai acestei unităţi medicale . „Această datorie se poate rezolva printr-o Hotărăre de Guvern, cel puţin aşa ni s-a promis de către actualul ministru al sănătăţii. În ceea ce priveşte noul director, acesta este interimar până la organizarea concursului pentru postul de manager al Spitalului“, a declarat inginerul Liviu Vîrtejanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.

Despre actuala situaţie, noul manager Victor Verinceanu spune că nu a evaluat încă stiuaţia financiară a unităţii medicale al cărui management l-a preluat de câteva zile. „Cred că preluarea de către Consilului Judeţean Călăraşi a Spitalul Judeţean de Urgenţă va însemna o administrare coerentă şi eficientă a banilor“, a declarat medicul Victor Verinceanu. Medicului Victor Verinceanu îi revine şi misiunea de a rezolva, pe lângă deficitul de medici anestezişti, şi reabilitarea mai multor secţii din spital, cum sunt: neurologia, pediatria, oncologia şi medicala.

Casa dă, lunar 2,3 mil. lei

Datoriile pe care spitalul le-a acumulat în ultimul an sunt către diverşi furnizori, inclusiv cei de medicamente. În acest moment, prin farmacia spitalului sunt achiziţionate doar medicamentele de maximă necesitate. „Nu am făcut încă o evaluarea a situaţiei pentru a vedea exact ce licitaţii au fost organizate sau care urmează să aibă loc pentru procurarea de medicamente.Până în prezent, tot ce s-a comandat, s-a furnizat. Este vorba despre medicamentele de care aveam nevoie, dar şi despre bunurile de larg consum“, a declarat dr. Victor Verinceanu, managerul spitalului.

Lunar, unitatea medicală primeşte de la Casa de Asigurări de Sănătate Călăraşi, în medie,  2,3 milioane lei. Din această sumă se asigură plata serviciilor medicale. De la o capacitate de 609 paturi, spitalul are acum doar 571 de locuri, în prezent fiind internaţi 480 de bolnavi. „Personal, nu cred că vor fi probleme. Experienţa acumulată în anii trecuţi mă va ajuta să găsesc soluţii“, a mărturisit dr. Verinceanu.

A lipsit un an

Medicul Victor Verinceanu a primit la  sfârşitul săptămânii trecute, Decizia prin care preia funcţia de director interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. El revine la conducerea unităţii medicale după un an şi şase zile. Victor Verinceanu fusese eliberat din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, în 08.07.2009 prin Ordinul nr.1374/29.06.2009, emis de Ministerul Sănătăţii. Victor Verinceanu a absolvit Facultatea de Medicină Generală, profil adulţi din cadrul Institutului de Medicină şi Farmacie Bucuresti,  în anul 1984.

Tot atunci a venit la Spitalul Judeţean Călăraşi ca stagiar. A urmat stagii de pregătire continuă în management sanitar, organizat de instituţii de specialitate din Bucuresti, Universitatea Montreal, Canada, Universitatea New York, USA şi Şcoala de Igienă şi Boli Tropicale Londra, Marea Britanie, obâinând, în final, Competenţa în conducerea serviciilor medicale şi sociale. Ca medic de familie, dr Verinceanu a participat la toate modulele de instruire organizate de Ministerul Sănătăţii.


Citiţi mai multe în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite