"Ziua Mondială a Contracepţiei" sărbătorită pe 26 septembrie. Semnal de alarmă: România, cea mai mare rată a avorturilor din Europa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ziua Mondială a Contracepţiei” a fost lansată în 2007 şi este celebrată pe data de 26 septembrie în fiecare an.  Campania are rolul de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale, dar şi de conştientizare a femeilor asupra riscului unei sarcini nedorite.

Sloganul campaniei: “ Planificarea familiei mele conteaza” ! are ca obiective : creşterea numărului de femei informate corect asupra metodelor contraceptive şi scăderea numărului de sarcini nedorite. Pe plan mondial, în 2007, conform OMS, 49% din cele 28 milioane de sarcini apărute în Occident au fost neplanificate, iar 36% dintre acestea au fost sarcini întrerupte. Un sfert dintre tinerii cu vârste între 15 – 24 ani nu au utilizat nicio metodă contraceptivă la primul contact sexual.

Deficienţe educaţionale

În 2008, aproximativ 14 milioane de mame erau minore, dintre care peste 90%  proveneau din tarile dezvoltate.  În 2011, peste 215 milioane de femei au avut sarcini nedorite. În fiecare an peste 340.000 femei îşi pierd viaţa din cauza unor complicaţii legate de sarcină. „În ceea ce priveşte situaţia avorturilor, mamelor minore şi copiilor abandonaţi, ţara noastră este pe primul loc în Europa,  ceea ce demonstrează deficienţele  educaţionale ale populaţiei în domeniul educaţiei sexuale”, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică de Călăraşi. Mai mult de 60% dintre tinerele cu vârsta între 15 şi 18 ani active sexual nu au folosit niciodată o metodă contraceptivă. Date recente publicate de OMS arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa: 480 la 1.000 născuţi vii, ceea ce reprezintă dublul mediei din Uniunea Europeană.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite