Ziua Imnului Naţional, marcată anost la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe o căldură insuportabilă, deşi era puţin trecut de ora 10.00, autorităţile locale au sărbătorit fără fast Ziua Imnului Naţional.

Călărăşenii nu s-au arătat interesaţi de acest eveniment, astfel că în faţa Primăriei oraşului doar câteva oficialităţi , în frunte cu primarul Nicolae Dragu şi prefectul judeţului, Emil Muşat au stat drepţi când s-a intonat imnul. Militarii care au defilat au rezistat cu stoicism la festivitate, la fel ca şi  instrumentiştii din fanfara oraşului. Pentru toţi participanţii la eveniment, Primăria a pregătit invitaţii pe care au fost tipărite strofele 1, 2,4 şi 11 ale imnului naţional care se interpretează, de fiecare dată, la ocazii speciale.

La 29 iulie 1848, "Deşteaptă-te, române!" a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, "Deşteaptă-te, române!" a fost ales, imediat dupa Revoluţia din Decembrie 1989, imnul naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite