Călăraşi: Circulaţie rutieră în condiţii de iarnă pe drumurile din Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada nu va da emoţii autorităţilor
Zăpada nu va da emoţii autorităţilor

Iarna şi-a intrat în drepturi şi în Bărăgan. La Călăraşi a nins marţi noapte pentru prima dată în acest an. Drumurile sunt acoperite cu un strat subţire de zăpadă, însă nu s-au înregistrat evenimente pentru că drumarii sunt la datorie.

Acţionează cu 9 utilaje pe drumurile din judeţ, dar şi pe Autostrada Soarelui care face legătura între Bucureşti şi Constanţa.Prima ninsoare nu va da emoţii autorităţile. Stocurile de material antideparant au fost deja pregătite, iar utilajele abia aşteaptă startul pentru a curăţa drumurile de povara nămeţilor. „La nivelul întregului judeţ s-au alocat, deocamdată, doar 900.000 de lei pentru deszăpezire. Din ianuarie, în funcţie de starea vremii, vom suplimenta această sumă“, a declarat Daniel Drăgulin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.

Recomandări pentru şoferi

Miercuri dimineaţă se înregistra un grad Celsius la Călăraşi şi ningea slab. Nu sunt anunţate drumuri naţionale blocate din cauza vremii nefavorabile sau evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluenţa circulaţiei auto. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, poliţiştii le recomandă şoferilor să adapteze viteza la condiţiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă faţă de autovehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite