Valul sufocant de caniculă, urmat de vijelii. Până vine furtuna, suportăm temperaturi de 41 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturi de groază!
Temperaturi de groază!

Duminică, 15 iulie, cea mai călduroasă zi! La ora 10.00, la Călăraşi, mercurul din termometre urcase haotic la 30 de grade Celsius. Valul sufocant de căldură se mai risipeşte către seară când, spun meteorologii, un front de aer rece începe să pătrundă în România. Vremea se va schimba brusc, peisajul fiind completat de vijelii şi ploi torenţiale.

Meteorologii spun că avertizarea de vreme severă va intra în vigoare duminică, 15 iulie, ora 15.00 şi va expira luni seară, la ora 21.00. " În funcţie de situaţia existentă vor fi date avertizări pentru fiecare judeţ care va fi afectat de fenomene extreme", a anunţat ANM. Cu toate acestea, duminică, 15 iulie, va fi cea mai călduroasă zi din acest an, cu temperaturi care vor atinge în judeţul Călăraşi, 41 de grade la umbră.

Scad şi temperaturile

"Din după-amiaza zilei de duminică şi până luni seara instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor şi se va manifesta prin intensificări ale vântului, care trecător vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină. Vor fi şi averse, izolat torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20-30 l/mp, în special în Moldova şi zona montană", a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie. În cursul zilei de luni, vremea se vă răcori în toată ţara şi doar izolat în sudul extrem se vor mai atinge la amiază valori de 35-36 de grade.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite