Urgie peste Bărăgan: cod portocaliu de vânt şi viscol. Deocamdată, se circulă normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul galben de ninsori abundente şi viscol s-a transformat, peste noapte, în cod portocaliu, valabil până pe 26 ianuarie, ora 18.00. Meteorologii anunţă ce-i mai rău pentru 17 judeţe din partea sud-estică  României. La Călăraşi va fi vânt puternic, în rafale, şi vor cădea cantităţi mari de zăpadă ce vor troieni drumurile.

Specialiştii spun că această avertizare ia în calcul faptul că fenomenele ce urmează să se producă pot lua forme periculoase.  Temperaturile vor scădea treptat în următoarele zile, mai ales noaptea, ajung până la minus 6 grade Celsius, lucru ce va favoriza formarea poleiului.  Ninsorile abundentevor acoperi drumurile, cele mai periculoase zone fiind cele în câmp deschis. La Călăraşi, probleme deosebite pun drumurile: DN31-Călăraşi-Olteniţa, DN3-Călăraşi-Lehliu-Fundulea-Bucureşti, DN3B-Călăraşi-Feteşti, DN21-Călăraşi-Drajna-Slobozia, DN3A-Lehliu-Drajna-Feteşti.

Nu este blocat niciun drum

În această dimineaţă la Călăraşi se înregistrează 2 grade Celsius şi plouă. Drumarii sunt vigilenţi şi patrulează pe drumurile naţionale cu 5 utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant. Pe Autostrada Soarelui, pe porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 9 şi 64, există un strat de zăpadă frământată şi mocirliţă în strat de 2 centimetri. Aici au fost puse în funcţiune patru utilaje. Nici un drum nu este blocat, miercuri dimineaţă, din cauza condiţiilor meteorologice.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite