Încă o săptămână toridă. Valul de căldură insuportabilă se prelungeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile sunt majoritare
Femeile sunt majoritare

Nu scăpăm de caniculă nici în zilele următoare! Căldura insuportabilă rămâne la putere în Bărăgan luni şi marţi, cu maxime ce vor atinge 38 de grade Celsius. Valul de aer tropical nu se dă plecat până la sfârşitul săptămânii viitoare.

Meteorologii au avertizat că luni şi marţi vremea rămâne călduroasă, local caniculară în sudul ţării, unde temperaturile vor fi de 35-37 de grade şi indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80, iar în vest, sud-vest şi la munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Potrivit informării transmise, duminică, de Administraţia Naţională de Meteorologie, luni şi marţi "vremea se menţine călduroasă, local caniculară în sudul ţării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic, iar temperatura aerului va avea frecvent valori de 35-37 de grade".

Nicio şansă de vreme răcoroasă

Nici zilele următoare nu aduc răcoare. Meteorologii spun că şi în a doua parte a săptămânii se va menţine vremea călduroasă, caniculară local mai ales în regiunile sudice. Nici nopţile nu vor fi prea răcoroase. Minimele se vor situa între 21 şi 24 de grade Celsius, în timp ce ziua mercurul din termometre o ia razna, urcând periculos până la 38 de grade Celsius.
 


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite