Canicula revine în Bărăgan. 7 august, cea mai călduroasă zi: 40 de grade Celsius la umbră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme bună de plajă
Vreme bună de plajă

Vremea deosebit de caldă ne supune la noi încercări. Până pe 6 august temperatura aerului va creşte uşor de la o zi la alta. În partea de vest, sud şi est a ţării se instalează canicula, în timp ce în regiunile nordice şi central, mediile temperaturilor maxime vor fi de 33-34 de grade Celsius.

După 6 august valorile termice vor scădea treptat până pe 11 august, apoi se vor menţine la valori normale pentru a doua decadă a lunii august. În partea de sud a teritoriului, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jur de 28-30 de grade Celsius. Meteorologii anunţă că până pe 6 august există un interval cu probabilitate scăzută de ploaie, exceptând sud-estul unde şansele de precipitaţii  dunt reduse. Abia după 6 - 8 august ploile îşi vor face din nou apariţia şi vor rămâne în mai multe zone ale ţării până pe 13 august, însă vor fi pe arii mai restrânse.

Câteva zile cu răcoare

Veştile bune apar în intervalul 7 – 11 august când vremea se va răcori treptat astfel încât mediile maximelor termice vor fi de 16-17 grade Celsius. “Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, cu valori medii iniţial în uşoară creştere, apoi, începând cu 8 august, în scădere de la valori medii de 14 grade până la 8-9 grade Celsius pe 13 august”, spun specialiştii.

Ploi de scurtă durată

Pe tot parcursul perioadei de prognoză vor fi posibile ploi de scurtă durată, mai ales în cursul după-amiezelor, dar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ va fi mai mare între 7  şi 13 august. La Călăraşi, temperaturile cresc uşor în fiecare zi, ajungând marţi, 7 august, să atingă şi 40 de grade Celsius la umbră. Minimele se vor situa între 20 şi 24 de grade Celsius.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite