Bărăganul intră iar în zodia caniculei. Cât de cald se anunţă în următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile cu umbră, cele mai căutate în zilele călduroase
Locurile cu umbră, cele mai căutate în zilele călduroase

După o săptămână cu maxime termice aproape de normal, Bărăganul intră, din 2 iulie, din nou în zodia arşiţei. Temperaturile încep să crească treptat în termometre, de la 32 de grade Celsius şi ajung, miercuri, la 37 de grade Celsius.

Meteorologii spun că toată săptămâna viitoare va fi marcată de călduri insuportabile, iar indicele de confort termic va depăşi, în unele zile, maximul admis. Minimele vor fi cuprinse între 17 şi 22 de grade Celsius. Regimul termic va marca o creștere treptată în primele zile ale perioadei de prognoză, vremea devenind călduroasă în intervalul 1-4 iulie, când mediile temperaturilor maxime vor atinge 33 de grade Celsiu. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a anunţat că după câteva zile foarte călduroase, temperaturile vor marca o ușoară scădere.

Ploi slabe cantitativ

“În prima parte a intervalului doar izolat și trecător vor fi ploi slabe. Probabilitatea de averse, în general slabe cantitativ, dar pe arii mai extinse și însoțite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului va crește după data de 4 iulie”, spun specialiştii de la ANM.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite