Vreme cu toane în Bărăgan. Weekend cu 33 de grade Celsius, urmat de zile friguroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peisaj de toamnă
Peisaj de toamnă

După un început de toamnă cu temperaturi de vară, vremea schimbă “foaia”. Temperaturile vor fi în scădere uşoară, mai mici chiar cu 10 grade Celsius în unele zile, ajungând astfel la media valorilor normale pentru această perioadă. După un weekend în care vom fi răsfăţaşi cu temperature de 33 de grade Celsius, în Bărăgan vin zile răcoroase.

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 11-24 septembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Ploi slabe între 15 şi 17 septembrie

În următoarea perioadă, vremea se va încălzi ușor în primele zile, când maximele termice se vor situa, în medie, în jurul a 28 de grade, iar minimele vor depăși 14 grade. Va urma o scădere a temperaturilor, mai accentuată la valorile minime. Spre sfârșitul intervalului, regimul termic va fi normal pentru a doua parte a lunii septembrie. “Sunt de așteptat ploi de scurtă durată între 15 și 17 septembrie, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusă”, a anunţat ANM. Vineri, 14 septembrie, şi sâmbătă, 15 septembrie, maximele vor atinge şi 33 de grade Celsius, urmând ca apoi să nu mai depăşească 26 de grade Celsius. De duminică, maximele scad la 24 de grade Celsius şi sunt anunţate averse şi cer mai mult înnorat. Minimele se vor situa între 12 şi 17 grade Celsius.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite