FOTO Paşte cu ploi şi vânt în Bărăgan. Avertizarea de vreme rea, valabilă până duminică seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea se răceşte
Vremea se răceşte

Vremea urâtă îi ţine pe români în case de Paşte. Petrecerile în aer liber au fost anulate de ploi, vânt şi instabilitate atmosferică. Meteorologii spun că până duminică seară în Bărăgan vor avea loc descărcări electrice şi vor cădea precipitaţii în toare regiunile ţării. Cei care, totuşi, ies la plimbare sunt sfătuiţi să nu uite umbrele şi pelerinele de ploaie.

În sudul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Încă de sâmbătă după-amiază, la Călăraşi, vremea rea şi-a făcut de cap. 

Cerul s-a înnegrit, iar natura s-a dezlănţuit

Furtuna a pus stăpânire pe judeţ pentru scurt timp, după care cerul s-a înseninat şi a apărut curcubeul.

După furtună a apărut curcubeul

Episoadele de instabilitate au continuat până aproape de miezul nopţii.

După furtună, cerul s-a înseninat

Şoferii, sfătuiţi să conducă prudent

Avertizarea meteorologilor îi pune în gardă şi pe poliţişti. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute, aceştia îi sfătuiesc pe şoferi să manifeste prudenţă sporită în timpul deplasării, să nu efectueze în trafic manevre riscante şi să respecte limitele legale de viteză pe toate drumurile publice. De asemenea, întrucât în această perioadă se sărbătoreşte Paştele, atragem atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă conducerea autoturismului sub influenţa băuturilor alcoolice.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite