Vine codul portocaliu de caniculă! În Bărăgan, termometrele ajung la 38 de grade Celsius la umbră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Val persistent de căldură
Val persistent de căldură

Vremea toridă atinge apogeul, vineri, 22 iunie, în Bărăgan. Meteorologii ne pregătesc pentru ce este mai rău: cod portoclaiu de caniculă. Temperaturile vor deveni sufocante, chiar periculoase, atâta timp cât se anunţă, la umbră, 38 de grade Celsius în sudul şi estul ţării.

Valul de căldură va persista pe parcursul întregii zile, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă va suplimenta numărul echipajelor pentru a face faţă situaţiilor deosebite ce pot apărea. “Pe parcursul zilei de vineri, 22 iunie, valul de căldura se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse. Temperaturile maxime vor depasi frecvent 35-37 de grade Celsius, atingând izolat valori de 38 de grade în zonele de câmpie din sudul ţi estul ţării”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM).

Mai multe echipaje de prim-ajutor

Pentru ca situaţia să fie ţină sub control, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean(SAJ) Călăraşi a declarat că încearcă suplimentarea numărului de echipaje, pentru ca vremea toridă să nu-i ia pe nepregătite. “Deşi  întâmpinăm probleme, vom face tot posibilul să mai avem încă un echipaj disponibil. Chiar dacă nu dispunem de personal sufficient la nivelul judeţului din cauza posturilor blocate, iar orele suplimentare nu se plătesc, vom mai trimite în teren încă o maşină la Călăraşi şi la Olteniţa”, a declarat Dragoş Alecu, manager SAJ Călăraşi. În ultimele trei zile, numărul solicitărilor pentru acordarea de prim-ajutor a fost în creştere. “ În mod normal înregistrăm 80-90 de cazuri pe zi. Acum, probabil, şi din cauza căldurii care a accentuat problemele de sănătăte, am avut peste 120 de cazuri”, a mai spus managerul SAJ. Deocamdată, nu au fost semnalte situaţii deosebite de persoane căzute în stradă din cauza caniculei. În acest moment, la nivelul oraşului lucrează în 24 de ore, 5 echipaje de prim-ajutor.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite