Campanie SPEED. Şoferii vitezomani, vânaţi cu 14 radare în cascadă pe drumurile din Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care vor circula în perioada 16-22 aprilie pe drumurile din judeţ trebui să fie cu ochii în patru. Poliţia Rutieră iese în teren cu 14 radare ce vor fi amplasate în cascadă, în cadrul campaniei preventive SPEED prin care se urmăreşte combaterea vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de trafic.

Poliţiştii rutieri vor urmări reducerea victimizării din accidente de circulaţie, prin depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice. „Urmează a se acţiona cu 14 echipamentele radar, care vor fi amplasate pe toată reţeaua de drumuri naţionale şi în sistem „cascadă”, în zonele cu risc ridicat de producere de accidente pe fondul vitezei”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.   

În 2011, peste 13.000 de sancţiuni

Din analiza situaţiei statistice rezultă că, din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum sau a vitezei excesive, în anul 2011, la nivel naţional s-au produs 1.734 de accidente grave în urma cărora 467 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 1.825 au fost rănite grav. În judeţul Călăraşi, în anul 2011, s-au produs 14 accidente grave, soldate cu 8 morţi şi 15 răniţi grav. Viteza, sub cele două forme, constituie una din primele trei cauze ale accidentelor rutiere, atât la nivelul întregii ţări, cât şi în judeţul Călăraşi. În anul 2011, poliţiştii rutieri din judeţul Călăraşi au aplicat 13.652 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei legale pe diversele sectoare de drum. După criteriul locului unde s-au produs abaterile, 10.877 au fost înregistrate în localităţi şi 2.775 în afara localităţii.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite