Bărăganul, sub cod galben. Avertizarea de viscol intră în vigoare marţi noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna se întoarce în Bărăgan de marţi noapte. Vremea rea va pune stăpânire pe sud-estul României, iar meteorologii avertizează că ninsorilor abundente şi vântul puternic vor face legea. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis deja o atenţionare de cod galben ce va fi valabilă în intervalul 25 ianuarie, ora 02.00-26 ianuarie, ora 18.00.

Vremea se va înrăutăţi în sudul şi estul ţării şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. În aceste regiuni, precizează ANM, va ninge abundent, iar stratul de zăpadă depus va fi consistent. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi la rafală 60 – 70 de kilometri pe oră, în special în judeţele din sud-estul ţării, unde va fi viscol. În Dobrogea şi în sudul şi estul Munteniei, în prima parte a intervalului, precipitaţiile vor fi mixte şi se va produce polei.

Atenţie, şoferi!

Pentru a evita producerea unor tragedii pe şosele, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat autovehiculele cu pneuri de iarnă şi să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele dinainte. De asemenea, ei trebuie să folosească luminile de întâlnire şi ziua pe toate categoriile de drumuri, să nu se lanseze în efectuarea depăşirilor fără a se asigura temeinic, să nu bruscheze comenzile autovehiculului şi să utilizeze cu precădere frâna de motor. La această oră, pe drumurile din judeţul Călăraşi, dar şi pe Autostrada Soarelui, traficul se desfăşoară normal. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că nu este niciun drum blocat şi nu sunt semnalate evenimente care să îngreuneze traficul rutier.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite