Călăraşi: Eliberaţi pentru viol, reţinuţi pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Vinerică (27 de ani) a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, iar Vergil Floreanu (24 de ani) este cercetat în libertate. Anchetatorii au descoperit lucruri noi în cazul tânărului din Darabani, care a fost bătut şi legat fedeleş, apoi abandonat la marginea unei păduri din apropiere de Cuza Vodă.

În noaptea de luni spre marţi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pentru de 24 de ore a lui Constantin Vinerică (27 ani), din satul Darabani, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi de tentativă de omor calificat. Ieri, Tribunalul Constanța l-a arestat pentru 29 de zile pentru lipsire de libertate în mod ilegal, dar şi de tentativă de omor calificat. Dacă va fi găsit vinovat, Vinerică riscă să rămână după gratii 15 ani.

Împins la moarte


Procurorii au stabilit că, în seara zilei de 8 aprilie, în jurul orei 20.00, ca urmare a unei neînţelegeri mai vechi dintre Constantin Vinerică şi consăteanul său Mihai Grecu (18 ani), generat de o „atitudine necuviincioasă a lui Grecu faţă de o prietenă de-a lui Vinerică“, a izbucnit conflictul. Vinerică l-a agresat pe Grecu, ajutat de o altă persoană, care nu a fost încă identificată.

„Au lovit victima de mai multe ori cu un box metalic, cu pumnii şi picioarele preponderent în zonele capului şi toracelui, după care au legat-o de mâini şi de picioare, au aruncat-o în portbagajul unui autoturism, cu care s-au deplasat până în apropierea municipiului Medgidia, într-o zonă pustie de lângă pădurea Cuza Vodă, iar acolo au coborât-o pe victimă din portbagaj, au mai lovit-o de câteva ori şi au îmbrâncit-o într-o râpă, abandonând-o acolo încă legată la cele patru membre“, a declarat procurorul Zafer Sadîc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Salvat de un tânăr

Mihai Grecu a fost găsit duminică de Eugen Mocanu, un tânăr din localitatea Cuza Vodă, care mergea la ciobanii angajaţi de familia sa să le ducă pelerine.
„Am intrat pe drumul de lângă pădure şi am auzit o voce de bărbat care striga după ajutor. Am oprit şareta cu calul şi am mers spre locul de unde se auzea vocea. L-am găsit pe băiat acolo. Era atât de bătut că nu mai putea nici să vadă. Nu mai era legat. Mi-a spus că a fost bătut de nişte indivizi, legat şi aruncat acolo“, povesteşte salvatorul.

Eugen Mocanu mai spune că îşi uitase telefonul acasă, aşa că a urcat victima în şaretă şi a dus-o la staţia de carburanţi Vanesa, de la intrarea în oraşul Medgidia. Cei de acolo au sunat la 112, iar în cinci minute a sosit un echipaj SMURD ce l-a preluat pe tânăr. Mihai Grecu a fost diagnosticat cu pneumotorax drept, pneumomediastin, contuzie pulmonară şi fractură de mandibulă.

Căpşună îşi apără clienţii

Cu toate că la Constanţa este cercetat pentru tentativă de omor, în Călăraşi, Vinerică şi alţi cinci suspecţi sunt în atenţia procurorilor pentru viol asupra două minore. Cei şase sunt apăraţi de Gheorghe Căpşună, un avocat din Bucureşti.  Apărătorul susţine că aceştia sunt nevinovaţi şi că cele două fete, recunoscute în comună ca fiind „uşoare“.

„Am făcut şi noi o anchetă. Fetele au primit ţigări şi bani în schimbul actului sexual. Dacă nu voiau, nu le primeau“, a declarat avocatul. Fetele au fost supuse examinării la Medicină Legală. „Medicul legist a constatat o deflorare mai veche a fetelor şi, cu siguranţă, clienţii mei au fost eliberaţi de către Tribunalul Călăraşi din lipsă de probe“, adaugă Gheorghe Căpşună. Acesta mai susţine că fetele i-au provocat pe bărbaţi şi au primit bani şi ţigări în schimbul prestaţiilor. Cea care a sunat la 112 şi a reclamat violul a fost sora uneia din fete, care a aflat de incident chiar de la aceasta.

Dosarul se află în acest moment la Tribunalul Călăraşi, urmând ca procurorii să aducă probe pentru a dovedi violurile. Avocatul speră ca cele două fete să renunţe la acuzaţii şi „să spună adevărul“. Gheorghe Căpşună a mai pretins că niciunul din cei şase suspecţi nu aveau antecedente penale.

„Violatorii trebuie pedepsiţi“

La Borcea, oamenii sunt indignaţi de faptul că cei şase suspecţi au fost puşi în libertate, deşi acuzaţiile care li se aduc sunt extrem de grave. Veronica Ene (17 ani) una din tinerele violate, a studiat la liceul din Feteşti în clasa a IX-a, însă s-a întors în comună cu nota 7 la purtare şi nu se omoară cu şcoala. Celaltă fată, Mădălina Elena Junca (15 ani) provine ca şi Veronica dintr-o familie dezorganizată. Localnicii cred că, de fapt, fetele „lucrau“ de mult pentru Emil Floreanu şi Ionel Tudorache, dar totuşi violatorii nu meritau să fie lăsaţi liberi. „Nu ştiu ce avocat au avut de i-au eliberat, dar pentru asemenea acuzaţii nu meritau să fie liberi“, spune un consătean.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite