Turism fără graniţe în regiunea Istro-pontica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei judeţe româneşti şi trei bulgăreşti din regiunea Dobrogea au fost unificată pentru a atrage vizitatori din toată lumea. România şi Bulgaria au pus la punct un concept de turism bazat pe vizitarea unor obiective importante, din punct de vedere cultural, dar şi atractive ca destinaţii de vacanţă.

Şase localităţi unite

Regiune Istro-pontica, aşa cum se numeşte proiectul, are în vedere unirea a trei judeţe din România şi trei din Bulgaria: Dobrici, Silistra şi Ruse din Bulgaria şi Costanţa, Călăraşi şi Giurgiu din România. Krasev Rusev, managerul proiectului, crede că sunt multe oportunităţi de a crea o locaţie foarte atractivă, din punct de vedere cultural şi turistic.

Atracţii turistice

Printre atracţiile cu mare potenţial turistic se află: monumentul Adamclisi,  mănăstirea Dervent, mănăstirea Sfântul Andrei, Cetatea Histria. La Ruse, obiectivele turistice importante ce pot fi incluse cu succes într-un traseu turistic sunt peşteri, biserici, clădiri cu arhitectură deosebită, sculpturi, muzeul Transporturilor şi cel Etnografic. Dunărea reprezintă un atu pentru zona Dobrogea. Aici se poate urmări traseul păsărilor migratoare. „Sunt ornitologi care ar da bani mulţi pentru a putea vedea traseul păsărilor migratoare. Sunt rezervaţii naturale cu nuferi şi alte lacuri lângă Dunării. Cetatea Durostorum şi mormintele de pe vremea Imperiului Roman sunt obiective care ar trebui valorificate şi  promovate“, spune Krasen Rusev, managerul proiectului.
„Muzeul Dunării de Jos, Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa din Olteniţa şi Muzeul de Sit Radovanu sunt, de asemenea, incluse pe această rută“, a declarat Constantin Chera, expert bunuri de patrimoniu.  

Tehnologii moderne

La Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie din Constanţa va putea fi vizitată o locuinţă preistorică în format 3D. De asemenea, se urmăreşte modernizarea felului în care sunt prezentate vestigiile. „Vom posta ecrane în vederea prezentării mai atractive a vestigiilor. Pentru ca turiştii să înţeleagă mai bine ceea ce văd, vor avea acces şi la căşti wireless“, precizează Stefan Dimitrov, expert în dezvoltare regională.

Informaţii în cinci limbi

În cadrul proiectului se va realiza şi un site în care vor fi postate informaţii de interes maxim: muzee, galerii de artă, centre comunitare, centre culturale, ansambluri de dans şi artă, asociaţii de meseriaşi şi alte instituţii culturale. De asemenea, aici vor fi incluse şi locurile de cazare în case de oaspeţi şi hoteluri, restaurante şi agenţiile de voiaj.  Turistul va găsi informaţii de orice fel, în cinci limbi: română, bulgară, germană, rusă şi engleză, pentru a atinge o arie mai mare a publicului din zona europeană.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite