UPDATE S-a redeschis traficul pe Autostrada Soarelui. Şoferii, sfătuiţi să circule cu viteză redusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Autostrada Soarelui, începând cu ora 10.00, a fost reluat traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Bucureşti-Cernavodă. În jurul orei 9:00, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se reluase circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule pe tronsonul Bucureşti  - Drajna.

Şi tronsonul Drajna – Feteşti a fost redeschis, duminică dimineaţă, însă numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Încă se acţionează pentru deszăpezire, iar poliţiştii opresc circulaţia pe perioade scurte pentru a permite utilajelor să intervină fără incidente. Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză redusă, întrucât, pe mai multe porţiuni, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă bătătorită şi gheaţă. De asemenea, este necesară punerea în funcţiune a luminilor de avarie la autovehiculele care încheie coloanele formate, care opresc sau se deplasează cu viteză redusă, pentru evitarea accidentelor în lanţ. La această oră, pe drumurile din judeţul Călăraşi se circulă în condiţii de iarnă, iar 33 de utilaje de deszăpezire acţionează pentru îndepărtarea stratului de zăpadă bătătorită care se găseşte pe asfalt.

Maximum 50 de kilometri la oră

ORA 11.15. Întrucât, pe mai multe porţiuni, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă bătătorită şi gheaţă, conform prevederilor legale viteza de deplasare nu poate depăşi 50 kilometri la oră. Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a blocajelor de trafic, poliţiştii rutieri asigură respectarea acestei limite de de viteză cu ajutorul aparaturii radar.

 


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite