FOTO Neacodarea de prioritate, principala cauză a tragediilor. Poliţia, cu ochii pe trecerile de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neacordarea de prioritate, una dintre cauzele frecvente ale accidentelor
Neacordarea de prioritate, una dintre cauzele frecvente ale accidentelor

Ca să reducă numărul accidentelor datorate neacordării de prioritate, poliţiştii de la Biroul Rutier au ieşit, timp de două zile, la vânătoare de şoferi indisciplinaţi. Pe 23 şi 24 august, între orele 09.11.00 şi 15.00-19.00, oamenii legii au supravegheat traficul în apropierea trecerilor de pietoni de pe strada Bucureşti şi Bd. Republicii, artere intens circulate din Călăraşi.

„Poliţiştii rutieri au constatat şi sancţionat 49 de abateri în trafic, dintre care 8 pentru nerespectarea normelor legale care reglementează acordarea de prioritate pietonilor şi au reţinut 11 permise de conducere”, a precizat Mihaela Stan, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Poliţia, în acţiune la trecerile de pietoni

Din analiza evoluţiei situaţiei operative, la nivelul municipiului Călăraşi, rezultă că în primele 7 luni ale anului 2012, pe fondul nerespectării normelor rutiere, s-au produs 7 accidente grave, în ultima lună înregistrându-se o creştere semnificativă a numărului acestora.

Acţiune în trafic

„În acest sens, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule. De asemenea, reamintim şi pietonilor că au prioritate de trecere faţă de conducătorii de vehicule numai atunci când sunt angajaţi în traversarea drumurilor publice prin locuri special amenajate, marcate şi semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor”, a anunţat IPJ Călăraşi.

image
Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite