Amendă până la 2.500 de lei pentru cei care pun în pericol traficul, prin arderile necontrolate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arderile de mirişte sunt la ordinea zilei Foto: Arhivă ISU
Arderile de mirişte sunt la ordinea zilei Foto: Arhivă ISU

Persoanele care aprind mirişti intenţionat sau cele care lasă nesupravegheat focul din gospodărie, iar acest lucru pune în pericol traficul pe drumurile publice riscă o amendă cupprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.

Centrul INFOTRAFIC  aduce în aternţie acest lucru, având în vedere că în ultima perioadă au fost semnalate numeroase cazuri care au perturbat circulaţia. Poliţia Română recomandă şoferilor, dar şi celorlalţi cetăţeni, să anunţe autorităţile la numărul de urgenţă 112 atunci când observă astfel de incendii.

Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să nu intre în perdelele de fum, pentru că riscul unor coliziuni în lanţ este extrem de ridicat. În cazul autostrăzilor, autovehiculele trebuie oprite pe benzile de circulaţie, în ordinea sosirii, punând în funcţiune luminile de avarie. Banda de urgenţă trebuie lăsată liberă, aceasta fiind destinată autovehiculelor de intervenţie.

Carambol pe A2 în 2007

La 6 iulie 2007, circulaţie pe Autostrada Soarelui a fost paralizată din cauza unui nor dens de fum care putea fi observat de la zeci de kilometri. În nebunia creată pe şosea, 12 persoane au rănite şi una a murit. Procurorii au stabilit că cele 14 autoturisme care s-au ciocnit în lanţ la kilometrul 97 al autostrăzii, în apropierea localităţii Dragoş-Vodă, a fost provocat şi de incendiul care s-a extins pe 330 de hectare. Din cauza temperaturilor ridicate şi a rafalelor de vânt, focul s-a extins, inclusiv la solele adiacente cu Autostrada Soarelui. Scânteia care a aprins un câmp întreg a fost declanşată de un rest de ţigară aruncat la întâmplare.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite