Călăraşi: UPDATE O firmă de IT recolta celule stem. Traficanţii au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Gabriel Anastase, Constantin Preda, Lioara Nicoleta Liseanu şi Georgiana Maria Panduru, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de ţesuturi, scoatere din ţară de ţesuturi şi celule de origine umană, fără autorizaţie specială.

ORA 9.40. „Nu dăm declaraţii“

La sediul firmei sunt afişate două numere de telefon, pentru urgenţe. Contactaţi telefonic la numărul de pe afis, a răspuns un domn, care nu a vrut să dea nici un fel de declaraţii. „Nu aveţi cum să vorbiţi cu Gabriel Anastase, nimeni nu va face nicio declaraţie. Asta este o problemă personală şi terminaţi cu prostiile“, ne-a declarat domnul, care nu a dorit să se prezinte, fiind foarte nervos.

În fapt, se reţine că inculpatul Anastase Gabriel, în calitate de director al SC Epsilon SRL, societate funcţionând sub denumirea de Stem Safe Epsilon – Bancă de Celule Stem, a constituit un grup infracţional organizat, împreună cu inculpaţii  Preda Constantin, Liseanu Nicoleta Lioara şi Panduru Maria Georgiana, având drept  scop prelevarea celule stem pentru transplant, în vederea obţinerii unor beneficii financiare substanţiale.

În perioada aprilie –septembrie 2010, prin distribuirea de pliante în spitale şi clinici din Mun. Bucureşti, Călăraşi şi Târgovişte sau prin intermediul internetului, inculpaţii au încheiat contracte cu 22 de persoane interesate, în vederea recoltării de celule stem şi le –au pus la dispoziţie kit-urile de recoltare a materialului biologic, percepând pentru această activitate sume de bani cuprinse între 2500-5000 de lei. Celulele stem erau recoltate de la paciente la naştere, fiind ulterior transportate.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de luni a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite