Traficul pe Autostrada Soarelui, supravegheat de poliţişti. Mai multe echipaje pe drumul spre litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii sfătuiţi să reducă viteza
Şoferii sfătuiţi să reducă viteza

Poliţia Rutieră a luat măsuri pentru siguranţa celor care merg, în acest weekend, spre litoral. 14 echipaje s-au aflat, sâmbătă, în intervalul 02.00-10.00, pe Autostrada Soarelui Bucureşti-Constanţa pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Totodată, Poliţia Română recomandă tuturor să respecte regulile rutiere, să acorde respect în trafic celorlalţi participanţi şi să ţină seama de atenţionările de cod portocaliu de caniculă şi cod galben de furtuni, pentru o deplasare în condiţii de siguranţă pe drumurile publice.

Sfaturi de la poliţişti:


-Planificaţi pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10 – 18.

-Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunţe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menţionat.

-În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.

-Adaptaţi viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor şi implicit în creşterea spaţiului de frânare.

-În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectaţi în totalitate semnalele şi indicaţiile poliţiştilor de deviere a traficului rutier.
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite