Traficul pe A2, la km 21, bulversat, ieri, de un incendiu de mirişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pe Autostrada Soarelui a fost, ieri după-amiază, îngreunată de fum. Un incendiu, izbucnit pe o mirişte, în dreptul kilometrului 21, a dat bătăi de cap. Din fericire, nu s-au înregistrat incidente în trafic.

Vizibilitatea pe şosea a fost redusă considerabil, iar poliţiştii le-au recomandat şoferilor să circule cu viteză redusă. Flăcările au izbucnit în jurul orei 17.00, iar la faţa locului au ajuns imediat pompierii. Centrul  INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că fumul reduce considerabil vizibilitatea, punând în pericol siguranţa circulaţiei rutiere. Pentru prevenirea oricărui eveniment, Poliţia rutieră a luat măsura opririi temporare a traficului, până la stingerea focului.

Sfaturi pentru şoferi

În cazul unor astfel de situaţii, şoferii, dar şi ceilalţi cetăţeni sunt sfătuiţi să anunţe autorităţile la numărul de urgenţă 112, pentru ca echipajele de pompieri să sosească în timp util. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să nu intre în perdelele de fum, pentru că riscul unor coliziuni în lanţ este extrem de ridicat. Î

n cazul autostrăzilor, autovehiculele trebuie oprite pe benzile de circulaţie, în ordinea sosirii, punând în funcţiune luminile de avarie. Banda de urgenţă trebuie lăsată liberă, aceasta fiind destinată autovehiculelor de intervenţie. Pe celelalte drumuri, oprirea se va face în afara părţii carosabile, iar atunci când nu este posibil, cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite