Se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile din judeţul Călăraşi. Pe A2, viscol la sol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frigul şi vântul puternic îngreunează circulaţia pe majoritatea drumurilor din judeţul Călăraşi, dar şi Autostrada Soarelui Bucureşti-Constanţa, unde există zone în care sulurile de zăpadă pun în pericol traficul.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri acţionează la această oră pe tronsonul până la Drajna de pe A2 cu 2 ATB-uri şi un Unimog, iar până la Feteşti cu 3 ATB-uri. Pe drumurile naţionale din judeţ au ieşit la deszăpezire 6 ATB-uri şi 2 Unimog-uri. Pe A2, traficul este îngreunat de zăpada frământată de 4-5 centimentri existentă pe carosabil şi de viscolul la sol. Pe banda de urgenţă este strat de zăpada de 40-50 de centimetri. În zona Drajna, sulurile de zăpadă au 15-30 de centrimetri şi pun probleme pe porţiune cuprinsă între kilometri 80 si 105. Pe drumurile naţionale, zăpada bătătorită are 2 centimetri, iar izolat se formează suluri de zăpadă de 20 de centimetri.

Vânt puternic

La această oră, vântul bate cu putere în zona Autostrăzii, atingând 60-70 kilometri la oră, iar temperatura înregistrată ste de minus 13 grade Celsius. Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi ca înainte de a porni la drum să se intereseze despre starea traseului pe care urmează să-l parcurgă, apelând numărul de telefon 021.9360 (Comandamentul Central de Iarnă) şi să-şi pregătească autovehiculul pentru drum (pneuri de iarnă, plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip).


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite