Mai puţin de jumătate din tinerii absolvenţi şomeri, selectaţi pentru angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini şomeri caută un serviciu
Puţini şomeri caută un serviciu

Doar 34 de absolvenţi ai promoţiei 2011din cei 93 care s-au prezentat la bursa locurilor de muncă au avut norocul să fie selectaţi în vederea angajării.

La Bursa locurilor de muncă au participat 16 angajatori, precum şi 165 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 93 de tineri absolvenţi. „34 dintre aceştia au fost selectaţi în vederea încadrării, una fiind angajată pe loc pentru postul de lucrător comercial. Persoanele selectate vor primi un răspuns după o eventuală probă de lucru la sediul societăţii sau un interviu cu administratorul firmei“, a declarat Simona Donciu, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM).

Cursuri de calificare


Pentru a veni în întâmpinarea celor fără slujbă, AJOFM le-a pus la dispoziţie pliante şi broşuri, dar şi o ofertă bogată de cursuri de calificare pentru a-şi găsi mai uşor un serviciu. Este vorba despre cursuri pentru operator confecţioner îmbrăcăminte, ospătar, bucătar, brutar, recepţioner, vânzator, operator calculator, agent de pază, cosmetician, dulgher, fierar betonist, inspector resurse umane, inspector sănătate şi securitate în muncă.
În primul semestru al anului 2011, AJOFM Călăraşi a organizat alte 3 burse ale locurilor de muncă. La aceste acţiuni au fost oferite 949 locuri de muncă vacante, au participat 615 şomeri şi au fost selectate în vederea încadrării 337 persoane.




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite