Tinerii îngroaşă rândurile şomerilor. 805 absolvenţi din promoţia 2012 nu şi-au găsit o slujbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şanse slabe de angajare pentru şomeri
Şanse slabe de angajare pentru şomeri

Peste 800 de tineri absolvenţi care nu şi-au găsit o slujbă după terminarea studiilor s-au înscris în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Călăraşi. Din cei 805 tineri din promoţia 2012, 11 au absolvit învăţământul profesional, 762 liceu sau şcoală postliceală şi 32 învâţământul universitar.

Proaspeţii absolvenţi au avut la dispoziţie 60 de zile de la data absolvirii pentru a se înregistra la AJOFM Călăraşi ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. Dacă în cele 60 de zile nu au reuşit să se angajeze, absolvenţii pot beneficia de indemnizaţie de şomaj, aceasta reprezentând o sumă fixă, lunară, în cuantum de 250 lei, acordată pe o perioadă de 6 luni. 

Facilităţi pentru tineri

În urma înregistrării la AJOFM Călăraşi până la 31 iulie, absolvenţii pot fi repartizaţi pe un loc de munca vacant, pot urma gratuit un curs de (re)calificare în una din meseriile solicitate pe piaţa muncii sau pot fi instruiţi în tehnicile de căutare a unui loc de muncă (întocmirea unui CV, a scrisorii de intenţie, a scrisorii de mulţumire, instruire în vederea prezentării la interviul pentru angajare, etc).
   

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite