Circulăm prin oraş în siguranţă? Poliţia şi RAR au tras pe dreapta 50 de taxi-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetriştii din Călăraşi au fost prinşi  pe picior greşit, la sfârşitul săptămânii trecute, când poliţiştii de la Seviciul Rutier şi reprezentanţii RAR le-au verificat actele şi autoturismele cu care circulă. Acţiunea oamenilor legii a dat la iveală o serie de nereguli.

Pentru a reduce producerea unor tragedii, pe fondul defecţiunilor tehnice ale maşinilor care circulă în regim taxi, autorităţile au ieşit în teren pentru a-i verifica pe şoferi. „Prin desfăşurarea activităţilor în trafic s-a urmărit verificarea stării tehnice a autovehiculelor de transport persoane în regim taxi. Au fost verificate: mecanismul de frânare, sistemul de direcţie, gradul de poluare din cauza eliminării noxelor- instalaţiei de iluminare/semnalizare, reglajul acesteia, autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor. De asemenea, nu au fost uitate nici legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate,  datele din certificatul de înmatriculare, în concordanţă cu caracteristicile tehnice, utilizarea anvelopelor de iarnă, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilităţii acesteia, dar şi starea psiho-fizică a conducătorilor auto”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Trei certificate, reţinute de autorităţi

Nu toţi cei verificaţi stăteau „bine” la aceste capitole. Din cele 50 de maşini controlate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 pentru defecţiuni tehnice şi una pentru lipsa ITP. Au fost aplicate 5 sancţiuni conform Legii 38/2003 privind taximetria, fiind reţinute 3 certificate de înmatriculare. Un călărăşean, în vârstă de 57 de ani, care transporta persoane în regim taxi cu o maşină Dacia Logan, nu avea autorizaţie eliberată de Primăria Călăraşi pentru această activitate. Drept urmare, bărbatul a fost amendat, i s-au reţinut certificatul şi plăcuţele de înmatriculare în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite