Georgiana Druncea, bursiera Fundaţiei lui Dinu Patriciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A avut numai medii de 10 şi a participat la 20 de competiţii judeţene şi 7 naţionale, unde a luat 2 medalii de aur. De mică îşi dorea să devină medic şi spune că i-ar plăcea să profeseze în Franţa.

Fundaţia Dinu Patriciu

Georgiana a aflat de acestă fundaţie pe internet. „În urmă cu trei ani am aflat de Fundaţia Dinu Patriciu şi m-am înscris şi eu. Trebuia să avem medii peste nouă. În fiecare lună am primit câte 200 de lei. Am învăţat pentru că îmi place să ştiu multe lucruri dar şi faptul că nu trebuia să avem medii sub nouă m-a motivat“, a spus Georgiana. În momentul când va începe cursurile de la facultatea va primi câte 300 de lei pe lună.

Examenul de bacalaureat

Tânăra a absolvit Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei“, iar subiectele de la bacalaureat au fost uşoare. „Am dat examen la matematică, au fost accesibile, iar unele uşoare. Nu a existat nici un subiect care să ridice probleme. La fel a fost şi la limba şi literature română  şi chimie“, a mai spus Georgiana. Media de la bacalaureat a tinerei a fost de 9,9. „Mi-ar plăcea să urmez facultatea de stomatologie şi sper să pot obţine o bursă în străinătate, cele mai multe sunt în Franţa“, mărturiseşte, zâmbind, Georgiana Druncea. Pentru că posibilităţile de promovare a tinerilor în România sunt foarte slabe, vrea să plece în străinătate. Vrea să dea examen şi la Politehnică la Chimie Aplicată şi Ingineria materialelor,  iar dacă va fi acceptată la amândouă preferă să studieze Stomatologia. 

Medalia de Aur în literatură

A participat la peste 20 de competiţii judeţene şi 7 naţionale unde a obţinut chiar şi medalii de aur. Cele mai importante sunt Concursul Internaţional de Matematică şi Literatură, unde a luat Medalia de Aur în literatură şi Diploma de Merit la Clasamentul Judeţean şi Medalia de Aur.  Tânăra a luat parte la diverse programe educaţionale  în arta de a conduce, „Liderii Mileniului Trei“ şi la Buşteni la „European Youth Parliament Romania Muntenia Regional Session 2010“, iar în  octombrie va pleca în Germania la un forum internaţional unde se dezvoltă principalele probleme la nivel European. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite