Călăraşi: Bogdan Zlate, tânărul pasionat de voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Bogdan face voluntariat din pasiune
Bogdan face voluntariat din pasiune

A devenit voluntar din nevoia de a-i ajuta pe cei fără sprijin, dar şi pentru că a fost atras de echipa Crucii Roşii. „ Un prieten mi-a spus de Crucea Roşie şi m-a întrebat dacă aş vrea să devin voluntar. La început am mers la Crucea Roşie din curiozitate să văd ce fac ceilalţi acolo. Mi-a plăcut foarte mult să particip la acţiuni şi am hotărât să devin voluntar“, ne-a spus Bogdan.

Ajutor pentru cei sărmani

Alături de colegii săi, adolescentul a ajutat la demararea proiectului „Banca de alimente“ , ce are la bază donaţiile oamenilor cu suflet şi distribuirea acestorafamiliilor asistate social.
Un alt proiect la care a lucrat şi pe care l-a promovat a fost „Banca de alimente“. Proiectul a fost derulat initial în câteva supermarket-uri din oraş, unde erau amplasate cutii pentru donaţii. Aici voluntarii le explicau oamenilor în ce constă proiectul şi îi îndemnau să dăruiască pentru persoanele sărace, alimente, îmbrăcăminte sau bani. „Am creat strategii pentru a face oamenii să înţeleagă ce înseamnă acest gest de a dona. Am încercat să-i convingem să ofere bani şi alimente pentru a-i ajuta pe cei sărmani“, explică adolescentul. Pe lângă acest proiect care se află în derulare, tânărul a mai ajutat şi la organizarea balului caritabil organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Voluntariatului.

O fire sociabilă

Pentru că este o fire sociabilă, Bogdan a reuşit să lege prietenii cu toţi membrii echipei de voluntari. „Sunt o persoană amabilă care comunică foarte mult şi se adaptează bine la orice situaţie, motiv pentru care cred că sunt plăcut de toţi cei din jurul meu“, crede tânărul.
Pe lângă faptul că poate ajuta multe persoane prin eforturile pe care le depune, băiatul  este bucuros că poate conta în orice moment pe echipa unită de voluntari  din care face parte. „ Suntem ca o familie şi ne ajutăm unii pe ceilalţi şi multe lucruri le-am învăţat de la cei de aici“,  a mai spus Bogdan.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite