Un tânăr a fost înghiţit de apele Borcei. Trupul băiatului a fost găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din comuna Roseţi a pierit în apele Borcei, aseară, în jurul orei 20.54, în timp ce se afla la scăldat pe plaja de la Podul 4.

ORA 15.45. Trupul băiatului a fost găsit azi-dimineaţă în jurul orei 10.30. „Echipa de pompieri a găsit trupul neînsufleţit al băiatului. A fost găsit lângă Romply , aproximativ la 6 kilometri de la locul de unde s-a înecat“, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt ISU.

Ora 9.55. Tânărul dispărut se numeşte Constantin Zolta, iar până la această oră trupul neînsufleţit nu a fost găsit.

Echipe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) au reluat căutările şi în această dimineaţă, însă fără succes. „Tânărul, în vârstă de 22 de ani, s-a înecat când încerca să treacă Borcea. Împreună cu un prieten, victima s-a aventurat să înoate de la un mal la celălalt al apei, însă nu a mai ieşit la suprafaţă“, a spus Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

În data de 18 iunie 2011, un alt copil s-a înecat în apele Borcei. Sâmbătă (18 iunie), Cristian Achim (12 ani) s-a rugat de mama sa timp de o oră să îl lase la scăldat cu mătuşa sa şi cu prietenul acesteia. „ Mama lui nu a vrut să-l lase la scăldat. Era un băiat foarte cuminte şi ascultător. Niciodată nu pleca fără să anunţe. El s-a rugat de ea cam o oră să-l lase să plece şi până la urmă acesta la lăsat“, ne-a spus o vecină a familiei, Liliana. Cristian este singurul copil la părinţi. Trupul băiatului a apărut la mal după trei zile de căutări. Trupul a fost zărit de câţiva localnici, în jurul orei 21.00, de câţiva localnici. Fusese adus de curenţi la mal exact în locul unde s-a înecat.

Părinţii lui Cristian, care de sâmbătă au stat numai pe malul apei, în speranţa că-l vor găsi pe băiat în viaţă, erau aseară sfâşiaţi de durere. Mama copilului, Iuliana Achim, nu a rezistat la vederea cadavrului şi a leşinat, fiind nevoie de intervenţia medicilor. Femeia era susţinută de braţe de soţul său, Viorel, şi încă o rudă. Bunica plângea fără încetare şi mângâia trupul băiatului.

„Luaţi-l cu grijă, că băiatul meu doarme“

O echipă de poliţişti, un  procuror criminalist şi un echipaj al Ambulanţei au sosit pe malul apei. Oamenii legii şi-au putut face loc cu greu printre mulţimea de curioşi. Aproape o sută de localnici din cartierul Măgureni s-au adunat pe malul apei, când au aflat că trupul lui Cristian a fost adus la mal. „Este foarte ciudat, cred că a fost prins în mâl de nu l-au găsit scafandrii. L-au căutat trei zile, iar el, săracul, era în locul în care s-a înecat“, spune un vecin. Oamenii au fost miraţi că, deşi a stat trei zile în apă, corpul nu era umflat. Doar faţa i se învineţise puţin. Localnicii au aprins lumânări şi candele pentru sufletul copilului, iar un preot a citit o rugăciune.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite