Tâlhării pe câmp, la combina de recoltat cereale. Trei dintre hoţii de la Şoldanu, capturaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerealele erau furate direct de la combina care recolta
Cerealele erau furate direct de la combina care recolta

Patru persoane sunt cercetate de poliţişti pentru ameninţarea, în repetate rânduri, în vederea jefuirii unor muncitori de produsele agricole recoltate. Poliţi a reţinut sâmbătă, 11 august, doar trei dintre suspecţi pentru 24 de ore. Poliţiştii şi jandarmii din Olteniţa au descins, ieri, la patru locuinţe din comuna Şoldanu, pentru a-i depista pe cei asupra cărora planau suspiciunile de tâlhărie.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au reuşit identificarea lui Vasile D., de 23 ani, Marius D., de 27 ani, Florin T., de 29 ani, şi Florin T., de 31 ani, din comuna Şoldanu, satul Negoeşti, judeţul Călăraşi, suspecţi de comiterea mai multor infracţiuni de tâlhărie. Anchetatorii spun că cei patru au pus la punct un plan prin care urmau să fure cereale de la mai mulţi muncitori, anagajaţi ai unei societăţi agricole.” În ziua de 7 august, susăecţii au blocat, în câmp, în afara comunei Şoldanu, un utilaj agricol, şi prin ameninţarea mecanicului au au sustras o cantitate de mazăre. Pe 8 august, prin ameninţare cu o ţeavă metalică având sudată la un capăt o lamă de cuţit, au încercat să fure de un alt muncitor mazărea recoltată”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi. Nu au reuşit să mai ducă jaful la bun sfârşit deoarece a intervenit personalul d epază al firmei. Ca să se răzbune, suspecţii au au înţepat una dintre anvelopele combinei, distrugând-o.

Grâu, floarea-soarelui şi mazăre, găsite la percheziţii

Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei patru bărbaţi sunt suspecţi de săvârşirea unei alte infracţiuni de tâlhărie, faptă produsă la data de 27 iulie, asupra unui alt angajat al societăţii agricole din Şoldanu, care a fost deposedat, prin ameninţări, de cantitatea de grâu recoltată. În urma percheziţiilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Intervenţie Rapidă, cu sprijinul jandarmilor, de la locuinţele suspecţilor au fost  ridicate arme albe, obiecte contondente, precum şi aproximativ 500 kg de produse agricole(floarea-soarelui, grâu şi mazăre). Poliţiştii au reţinut trei dintre suspecţi, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Judecătoriei Olteniţa cu propunerea de arestare preventivă. Anchetatorii continuă căutările pentru prinderea celui de-al patrulea făptaş.



Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite