Mamă şi fiică, dealeri de etnobotanice pentru tinerii din Călăraşi. 30 de lei costa o doză vândută în "2 Moldoveni"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei din Călăraşi, mamă şi fiică, au căzut în plasa poliţiştilor de la Combaterea Criminalităţii Organizate, după ce s-a stabilit că aprovizionează tinerii din oraş cu etnobotanice. Femeia, în vârstă de 39 de ani, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile. Cele două au fost supravegheate îndeaproape în perioada mai – iulie 2012 pentru a se stabili ce "învârteli" fac.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Călăraşi, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, nu le-au scăpat din ochi pe cele două suspecte. F.L., în vârstă de 39 de ani, şi fiica sa, F.D., în vârstă de 18 ani,  au pus la cale comercializarea de produse cu efecte psihoactive. „Cele două suspecte au efectuat operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse a căror comercializare este permisă de lege”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Călăraşi. Etnobotanicele erau procurate din municipiul Constanţa, fiind porţionate şi comercializate tinerilor din municipiul Călăraşi la preţul de 30 lei doza. Majoritatea operaţiunilor se desfăşurau în zona „2 Moldoveni” din Călăraşi, la locuinţa celor două suspecte sau erau livrate personal de F. L. consumatorilor.

Marfa, procurată din Constanţa

Pe 19 iulie, oamenii legii au pus la cale o acţiune de prindere în flagrant a patru cumpărători, asupra cărora au fost găsite 5 pliculeţe cu substanţe etnobotanice. Imediat, poliţiţştii au descins la locuinţa celor două unde au fost găsite  50 de pliculeţe din folie transparentă în care se aflau fragmente vegetale de culoare verde-olive. Suspecta a declarat că sunt substanţe etnobotanice pe care le-a procurat din municipiul Constanţa.

29 de zile după gratii

Cele două femei au fost conduse de poliţişti pentru cercetări la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi, procurorul de caz luând măsura reţinerii pentru 24 de ore a lui F. L. şi prezentării acesteia în faţa magistraţilor Judecătoriei Călăraşi cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate. Vineri, Judecătoria Călăraşi a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 zile pe numele lui F.L., care a fost introdusă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi. Cercetările continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale a suspectelor.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite