Prim-ajutor pentru 25.000 de persoane. Substaţia SMURD din comuna Borcea va funcţiona cu 15 paramedici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Raed Arfat, părintele SMURD, primit cu bucurie în comuna Borcea
Dr. Raed Arfat, părintele SMURD, primit cu bucurie în comuna Borcea

Începând de joi, 5 aprilie, comuna călărăşeană Borcea are Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcarare(SMURD). Inaugurarea a avut loc în prezenţa dr. Raed Arafat, cele care a pus bazele SMURD în România. La festivitate au participat prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu.

 Autorităţile locale şi-au întâmpinat oaspeţii aşa cum se cuvine: un grup de prichindei, îmbrăcaţi în costume naţionale le-au urat „Bun venit” musafirilor”. Substaţia din comuna Borcea va avea în dotare o autospecială de intervenţie de tip ambulanţă SMURD şi va funcţiona cu 15 paramedici, deservind o populaţie de circa 25.000 de locuitori. „Până la acest moment, pe raza judeţului Călăraşi funcţionează deja în cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Barbu Ştirbei”  5 substaţii SMURD: la Călăraşi, la Dragalina, la Lehliu Gară, la Olteniţa şi de astăzi şi în localitatea Borcea. Avem în plan, în concurs cu autorităţile locale şi judeţene, ca pe parcursul acestui an să fie înfiinţate alte două substaţii SMURD în localităţile Chiselet şi Budeşti”, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Un pas major

Acest proiect are toată susţinerea dr. Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii care s-a declarat deosebit de mulţumit de inaugurarea subunităţii de la Borcea. „ Consider că s-a făcut un pas major pentru că suntem foarte aproape inclusiv de autostradă, dar localitatea de aici este la 40 de kilometri de Călăraşi, fără nicio ambulanţă în zonă. Aşa că acum punctul va deservi o zonă care este extrem de important”, a spus medicul.

image
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite