Insecticidul care a omorât o fetiţă din Unirea, pe lista substanţelor toxice după „Verde de Paris“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii au fost transportaţi la spital în stare gravă Foto: Arhivă Adevărul
Copiii au fost transportaţi la spital în stare gravă Foto: Arhivă Adevărul

Insecticidul care a ucis o fetiţă din comuna Unirea şi l-a băgat în comă pe fratele său este al doilea ca toxicitate după substanţa denumită „Verde de Paris“. Medicii spun că doza pe care au ingerat-o copiii ucide un adult.

Potrivit Mediafax, dr. Viorela Niţescu, purtătorul de cuvânt al spitalului „Grigore Alexandrescu“ a declarat că, din păcate şi băiatul este în stare foarte gravă, şansele de supravieţuire fiind minime. Copiii au fost aduşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală în 20 octombrie. Diagnosticul la internare a fost de intoxicaţie gravă cu insecticid organo-fosforic, de gradul trei, maximum fiind gradul patru. "Doza letală la adult este de trei mililitri, copiii ingerând exact această cantitate", a mai spus purtătorul de cuvânt al spitalului.

Şanse minime de supravieţuire

Medicul Viorela Niţescu a precizat că, după două zile de la internare, starea copiilor părea că s-ar ameliora, dar brusc s-a agravat, fetiţa decedând în 27 octombrie. Fratele ei este în continuare internat în Secţia de Terapie Intensivă. "Băiatul este în stare foarte gravă, în comă, intubat şi primeşte un tratament special pentru astfel de cazuri. Şansele de supravieţurie sunt minime", a spus medicul.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite