S-a prelungit perioada pentru selecţia studenţilor care vor să muncească în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţia pentru studenţii care doresc să lucreze pe peioada vacanţei de vară în Germania a fost prelungită. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă  a anunţat că depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană se desfăşoară până ăn data de 27 ianuarie 2012..

Angajatorii străini oferă 110 de locuri de muncă în domeniile: servicii, hotel-gastronomie, curăţenie clădiri şi agricultură. Pentru a participa la selecţie, solicitanţii trebuie să aibă statutul de student(sunt înscrişi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la curs de zi, colegiu tehnic, colegiu). Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană se desfăşoară până în data de 27 ianuarie 2012, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în cadrul Direcţiei Relaţii Internaţionale EURES şi Mediere, str. Avalanşei nr. 20-22, sect. 4, Bucureşti, tel: 021- 311.07.73. Informaţii suplimentare sunt disponibile la adresa: http://www.muncainstrainatate.anofm.ro/selectie-pentru-studentii-care-doresc-sa-desfasoare-o-activitate-lucrativa-pe-durata-vacantei-de-vara.

În Anglia, la cules de ceapă

Alexandru Teodor, unul dintre primii zece studenţi ai Facultăţii de Management din Călăraşi, a învăţat cum e să-ţi câştigi traiul culegând ceapă pe ogoarele din Marea Britanie. A plecat pentru prima oară în Anglia în martie 2008, împreună cu alţi studenţi, în cadrul unei sesiuni de traning. Pentru că a muncit şi a avut ambiţie să demonstreze că poate fi bun, a fost promovat de managerul fermei unde a lucrat. De trei ani este chemat constant pentru slujbe de câte şase luni în domeniul agricol.
Unitatea de învăţământ din Călăraşi a avut încheiat un parteneriat cu firma Concordia din Bucureşti, care se ocupă cu plasarea studenţilor în stagii de practică peste hotare. Aceştia trebuie să cunoască limba engleză şi să nu aibă restanţe la examene. Aşa a plecat şi Alexandru în Anglia, împreună cu logodnica sa, Liliana Tăuteanu. „Alegând o facultate îţi faci iluzii că vei profesa pe acelaşi profil, însă, după al doilea an de studii, mi-am dat seama că în România este greu să poţi realiza ceva“, spune Alexandru.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite