Călăraşiul, pregătit pentru iarnă. Vezi aici ce stocuri de material antiderapant există

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada nu va da emoţii autorităţilor
Zăpada nu va da emoţii autorităţilor

Prima ninsoare nu va da emoţii autorităţile. Stocurile de material antideparant au fost deja pregătite, iar utilajele abia aşteaptă startul pentru a curăţa drumurile de povara nămeţilor.

„La nivelul întregului judeţ s-au alocat, deocamdată, doar 900.000 de lei pentru deszăpezire. Din ianuarie, în funcţie de starea vremii, vom suplimenta această sumă“, a declarat Daniel Drăgulin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.

S-au montat parazăpezi

Drumarii au ieşit deja pe şosele şi au montat 900 de panouri parazăpezi pe o porţiune de 38 de kilometri, din cei 271 kilometri pe care îi au în administrare. În depozite se află deja aproximativ o mie de tone de sare şi nisip. „Aprovizionarea cu material antiderapant va continua şi în următoarea perioadă“, a spus ing. Gheorghe Irimiaş, şef la Drumuri Naţionale-secţia Călăraşi.

Stocuri de sare şi nisip

Şi în oraş, s-au luat măsuri. Cristi Popescu, directorul Urban, societatea care se ocupă de deszăpezire, are pregătite 40 de utilaje cu lamă sau pentru împrăştierea antiderapantului şi 250 de tone de sare şi nisip. „Avem contracte cu diverse firme care ne pot pune la dispoziţie utilaje, dacă situaţia o va impune“, a precizat Popescu.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite