Şcoala de talente pentru sportul cu mănuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La sală în timpul antrenamentelor
La sală în timpul antrenamentelor

Zeci de copii sunt antrenaţi zilnic pentru a deveni cei mai buni în ring, după o selecţie riguroasă în şcolile din judeţ. Valentin Anghel caută copii cu potenţial sportiv şi-i instruieşte pentru a obţine performanţă în sportul cu mănuşi.

 La 26 de ani, aceasta are un palmares impresionant şi ca antrenor, dar şi ca boxer. A început să practice acest sport la 12 ani, cel care i-a fost model fiind chiar tatăl său. Urmând această „reţetă“ s-a gândit să le împărtăţească şi altora din experinţa sa.
„Şi eu am început să muncesc devreme. Cred că pentru a putea obţine performanţă este foarte important procesul de selecţie. De aceea, am deschis două centre în localităţile Modelu şi Unirea, supravegheate de Georgian Anghel şi Dan Pavelescu. „Pentru a găsi tineri cu potenţial, alerg în judeţ în fiecare zi. Pe cei mai buni îi aduc la Hotel Sport şi îi pregătesc la Sala din cadrul Stadionului Municipal“, a spus tânărul antrenor. Absolvent al Academiei de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea box, Valentin este antrenor din anul 2008, timp în care a reuşist să aducă la Călăraşi 6 medalii şi un campion naţional  la seniori, Alexandru Adrian.

Antrenamente intense

Pentru a putea face faţă ritmului alert, 30 de copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, se pregătesc mai mult de două ore pe zi. Chiar dacă antrenamentul este dificil,  nimeni nu se plânge şi execută întocmai indicaţiile antrenorului. Antrenamentul începe cu încălzirea. Pentru aceasta, se face gimnastică intensă. Partea finală a fiecărui antrenament cuprinde o serie de abdomene. „Ştiu că pentru a putea să-mi împlinesc ţelurile trebuie să muncesc foarte mult. Toate acestea mi le spun părinţii mei şi antrenorul, atunci când îmi dau sfaturi“, a precizat Anghel Costea, unul dintre adolescenţi. Tinerii s-au pregătit pentru Campionatul naţional de Cadeţi care se desfăşoară în perioada 3-8 octombrie la Călăraşi, la Sala Polivalentă. Competiţia este organizată de Clubul Sportiv Municipal Călăraşi, cu sprijinul directorului Dumitru Chirilă, dar şi cu ajutor de la Consiliul Judeţean şi Primăria oraşului.

Şi Ionuţ Lazăr aşteaptă cu nerăbdare această competiţie. Îl bucură faptul că antrenorul său i-a spus că are şanse să iasă pe locul I. Acest lucru, spune, îl motivează şi mai mult pentru a nu-i dezamăgi pe cei care cred în capacităţile sale. „Eu nu sunt o fire violentă şi nu-mi place să mă bat. O fac doar în ring, atunci când şansele sunt egale. În plus, boxul îmi oferă ocazia să călătoresc şi să cunosc mulţi oameni. Fac mişcare şi duc o viaţă ordonată. Sunt conştient că doar perseverând voi putea să obţin succese“, a precizat adolescentul.

„La ei lucrurile merg repede“

Valentin Anghel crede că puştii pe care îi antrenează vor avea o carieră de succes pentru că a descoperit în fiecare un talent înnăscut pentru sportul cu mănuşi. „Sunt ambiţioşi, nu se plâng niciodată. De regulă, pentru a obţine o medalie sunt necesari cel puţin doi, chiar trei ani de antrenament. La ei lucrurile merg repede“, spune Anghel. Ion Petru Balhui a început să joace box acum un an şi două luni. Acesta s-a prezentat la centrul din comuna Unirea, când a aflat că se face selecţie. A vorbit cu antrenorul şi s-a arătat încântat să devină boxer.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite