Spitalul din Budeşti, închis în aprilie 2011, ar putea fi salvat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii merg în alte localităţi pentru a primi îngrijiri medicale Foto: Arhivă Adevărul
Bolnavii merg în alte localităţi pentru a primi îngrijiri medicale Foto: Arhivă Adevărul

Închis la 1 aprilie 2011, spitalul din Budeşti ar putea fi redeschis. Autorităţile locale, dar şi Consiliul Judeţean au decis să-l transforme în secţie a Spitalului Urgenţă din Călăraşi, cu aproximativ 50 de paturi, însă aşteaptă răspunsul Ministerului Sănătăţii.

La spitalul din Budeşti, localitate aflată la aproximativ 100 de kilometri de Călăraşi s-au tratat 36.000 de bolnavi. Cei 70 de angajaţi şi-au pierdut locul de muncă, atunci când s-a decis desfiinţarea unităţii medicale. Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, spune că, după o întâlnire cu ministrul Ritli Ladislau, are convingerea că spitalul din Budeşti ar putea fi salvat.

O idee bună

Victor Verinceanu, managerul Spitalului de Urgenţă Călăraşi, cred că este o idée bună acestă transformare, atâta timp cât vor fi lăsaţi să coordoneze cei care cunosc chestiuni de management. „Este un lucru bun şi dacă împărţirea secţiilor se va face corect,va fi bine pentru toată lumea. Sunt cazuri care nu necesită transportarea la Călăraşi, ţinând cont că sunt 100 de kilometri şi ar fi normal ca să fie în acea zonă un spital pentru cei care nu trebuie neapărat să se deplaseze până la noi“, ne-a declarat Victor Verinceanu.

36.000 de pacienţi anual

La spitalul Budeşti s-au tratat în fiecare an 36.000 de oameni. Pe lângă aceştia, au mai beneficiat de serviciile spitalului şi locuitorii din comunele apropiate: Vasilaţi, Şoldanu, Fundeni şi Sohatu.„E îngrozitor ce se întâmplă, ce vor face oamenii care nu au ce să se deplaseze până la Olteniţa? Sunt persoane cu probleme sociale şi nu au ce să ajungă“, a spus primarul localităţii, Lucia Lefter.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite