Călăraşi: Salvare pentru spitalul de la Budeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au aprobat, ieri, transformarea Spitalului din Budeşti în secţie cu 52 de paturi a unităţii medicale judeţene de urgenţă. Spitalul a fost desfiinţat la 1 aprilie 2011, aici urmând să fie deschis un centru pentru îngrijirea bătrânilor.

De la 1 aprilie 2011 spitalul şi-a închis porţile, iar pe angajaţi în paşte şomajul. Pacienţii sunt obligaţi acum să meargă la alte unităţi din Olteniţa sau Bucureşti pentru a se trata. La TBC şi Săpunari, situaţia este incertă. Unitatea medicală s-a închis, iar bolnavii au fost nevoiţi să se externeze la cerere. Angajaţii au intrat în concediu de odihnă, însă speră ca decizia să fie revocată.  Pacienţii secţiei TBC au fost transferaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Călăraşi.

„Am avut o hotărâre a Consiliului Local pentru a se menţine spitalul şi aşteptăm răspunsul pe data de 1 aprilie 2011 de la Curtea de Apel dar s-a amânat pe 6 iunie 2011“, a declarat primarul oraşului Budeşti, Lucia Lefter. Această unitate spitalicească are 89 de paturi.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite