Călăraşi: Spectacolul„Gaiţele“, pe scena Casei de Cultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stagiunea de spectacole a prins la public. Fiecare reprezentaţie se joacă având sala plină. Luni seară pe scena Casei de Cultură vin „Gaiţele“.

La primul spectacol, „Visul unei nopţi de vară“ s-au epuizat biletele cu o săptămână înainte. Şi la celelalte, a fost la fel de mare interesul pentru obţinerea unui loc în sală. „Primăvara Culturală“, a debutat pe  23 februarie şi se va încheia pe 6 mai 2011, perioadă în care vor fi prezentate 14 spectacole. „

Această stagiune este un real succes. Nu ne-am aşteptat la o apetenţă aşa de ridicată pentru teatru. Spectacolul „Visul unei nopţi de vară“ s-a ţinut cu casa închisă. Pentru următoarele reprezentaţii biletele s-au epuizat în proproţie de 90%. Spectacol de spectacol, sala este plină. Uneori am avut cereri peste numărul locuri “, ne-a declarat Liviu Anghel, directorul centrului Cultural Judeţean Călăraşi.

Actori, unul şi unul

Luni, începând cu ora 18.30, Teatrul „Odeon“  Bucureşti prezintă piesa „Gaiţele“, în regia lui Alexandru Dabija, cu o distribuţie de excepţie: Dorina Lazăr, Constantin Cojocaru, Carmen Tănase, Ionel Mihăilescu, Marius Stănescu, Elvira Deatcu şi Virginia Rogin.

„Este un spectacol de excepţie care, deşi a avut premiera în 2002, nu s-a uzat moral nici în 2011. Comedia rămâne întotdeauna la fel de proaspătă şi îşi păstrează şarmul“, a precizat Anghel. Spectacol va dura 2 ore şi jumătate, piesa fiind premiată de-a lungul anilor în care s-a jucat la cele mai importante festivaluri. Carmen Tănase a primit premiul pentru rol secundar la Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara, 2004, iar Dorina Lazăr a câştigat premiul pentru cea mai buna actriţă la Festivalul Naţional de Comedie, Galaţi, în anul 2002.


Pe toate scenele

Piesa de teatru a fost jucată pe aproape toate scenele din ţară. A participat la Festivalul EuroArt, Iasi 4 Mai 2009, Festivalul VEDETEatru, Buzău 15 mai 2008turneu la Pucioasa, 20 noiembrie 2006, Festivalul Poveşti pentru copii şi oameni mari de la Alba Iulia -5 octombrie 2006, turneu la Focşani, 28 martie 2006, Festivalul de Teatru, Piatra Neamţ, 2005, Festivalul Dramaturgiei Româneşti, Timişoara, 2004, Festivalul de Comedie, Bucureşti, 2003, Festivalul de Dramaturgie Contemporană, Braşov, 2002.

De asemenea, a participat la Festivalul Naţional de Teatru Clasic, Arad, 2002, la Festivalul Naţional de Teatru I.L.Caragiale, Bucureşti, 2002 şi la Festivalul Naţional de Comedie, Galaţi, 2002.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite