Muncitorii necalificaţi în construcţii, cei mai afectaţi de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi şomeri înregistraţi la sfârşitul lunii iulie în evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă au fost muncitorii necalificaţi în construcţii şi cei din industria prelucrătoare.

În judeţ, la acea dată, se găseau 5.761 persoane fără serviciu, din care 2.530 femei. Dintre acestea, 1.422 persoane beneficiază de indemnizaţie de şomaj, iar alte 4.339 persoane sunt şomeri neindemnizaţi. Rata şomajului corespunzătoare lunii iulie 2011  a fost de 5,40%, în scădere cu 0,02 puncte faţă de valoarea din luna precedentă. Şomerii cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional constituie ponderea cea mai mare a persoanelor care s-au adresat autorităţilor petnru a-şi găsi o slujbă.

Criză de slujbe

Ocupaţiile care au înregistrat cel mai mare număr de şomeri la sfârşitul lunii iulie sunt: muncitori necalificaţi în industria prelucrătoare(238 persoane), personal specializat pentru îngrijire la domiciliu(224 persoane), muncitori necalificaţi în construcţia de locuinţe(222 persoane), personal de pază şi ordine publică(103 persoane), portar, paznic (93 persoane) şi muncitori necalificaţi la întreţinerea de drumuri, şosele, poduri, baraje(87 persoane).

   



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite