Şoferii băuţi, spaima şoselor. Recordul îl deţine un tânăr din Chirnogi: 1,06 mg/ l acool pur în aerul expirat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Tot mai mulţi şoferi aleg să se urce la volan, deşi au consumat băuturi alcoolice. Pericolul pe care îl reprezintă pentru cei din jur, dar şi pentru propria persoană este exclus din start, atâta timp cât ies pe drumurile publice. Poliţiştii sunt însă cu ochii în patru pe cei care calcă strâmb. Weekend-ul care a trecut a adus dosare penale pe bandă pentru şoferii iresponsabili.

De departe, recordul îl deţine un tânăr din comuna Chirnogi, în vârstă de 24 de ani, care, beat-mangă, s-a urcat la volanul unui autoturism Dacia Solenza. El a fost prins de poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale Olteniţa, înainte de a comite o nenorocire.  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi seară, la Dragalina, Florin R., în vârstă de 27 de ani, ieşise la plimbare cu maşina,d eşi nu avea permis de conducere.

A provocat pagube la Olteniţa

Duminică dimineaţă, în jurul orei 02.40, poliţiştii olteniţeni au fost alertaţi despre producerea unui acicdent pe strada mihai Bravu, unde fuseseră provocate pagube materiale. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că Răzvan C., de 24 de ani, băut fiind, a pierdut controlul volanului şi a pus la pământ un stâlp din lemn. La testare, s-a dovedit că avea o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. După doar o oră, un alt şofer băut le dădea de furcă oamenilor legii. Tot duminică dimineaţă, Gabriel P., de 24 de ani, din Călăraşi, a fost oprit la un control de rutinp, pe raza comunei Roseţi. Bărbatul se urcase la volan, deşi consumase alcool. Poliţiştii au stabilit că avea o  concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile, oamenii legii i-au condus la spital pe şoferii iresponsabili pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi le-au întocmit dosare penale.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite