Pericol la volan! Şoferi băuţi, prinşi de poliţişti. Unul dintre ei, capturat cu focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre şoferi avea o îmbibaţie alcoolică de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat
Unul dintre şoferi avea o îmbibaţie alcoolică de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat

Doi şoferi băuţi la volan au fost prinşi de poliţişti după o urmărire ca-n filme. Unul dintre ei nu avea permis de conducere. Pentru capturarea celui de-al doilea şofer inconştient, oamenii legii au folosit armamentul din dotare. Incidentele s-au petrecut pe 3 martie pe raza judeţului Călăraşi.

Primul dintre şoferi a fost prins pe o stradă din cartierul „2 Cocoşi”. Iulian P., în vârstă de 31 de ani, se afla la volanul unui autoturism Fiat.  Pentru că ştia că băuse şi nu are carnet, şoferul a încercat să-i evite pe poliţişti, însă nu i-a reuşit figura. După o urmărire în trafic, el a fost prins, stabilindu-se că are o alcoolemie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar numerele de înmatriculare provizorii ale maşinii sunt expirate.

A abandonat maşina

Un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi, aflat în misiune, a încercat să oprească pentru un control de rutină un şofer pe D.N. 3B, pe raza comunei Borcea. Şoferul care conducea un autoturism Daewoo Cielo se deplasa spre municipiul Feteşti. Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia. Când a ajuns la Feteşti, în jurul orei 01.00, şoferul şi pasagerul au abandonat maşina.

Alcoolemie de 0,87

Conducătorul auto a fost prins şi imobilizat după ce un ofiţer de poliţie a tras două focuri de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare, fără a fi înregistrate victime sau pagube. Testat cu aparatul etilotest, oamenii legii au constatat că Ionuţ L., de 19 ani, din Feteşti, avea o concentraţie alcoolică de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spitalul din Feteşti unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o alcoolemie peste limita legal admisă.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite