Şoferii băuţi, pericol public ! Trei zile de razii pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din ce în ce mai mulţi şoferi dau dovadă de inconştienţă
Din ce în ce mai mulţi şoferi dau dovadă de inconştienţă

În trei zile, poliţiştii de la Rutieră au constatat peste 200 de infracţiuni privind conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de persoane având o alcoolemie peste limita legală. 

273 persoane care au fost sancţionate contravenţional cu amendă(cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă) şi  cu reţinerea permisului de pentru o perioadă de 90 de zile. „Analiza riscului rutier pentru perioada  6 – 8 ianuarie 2012 a relevat faptul că s-au produs 54 accidente grave de circulaţie, soldate cu 22 persoane decedate şi 44 răniţi grav. Principalele cauze ale accidentelor de circulaţie produse au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum (31,8%),  respectiv traversarea neregulamentară a pietonilor (22,2%) şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor (11,1%).  Totodată, 9,3% din accidentele rutiere înregistrate s-au produs pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice“, precizează Poliţia Română.

Dosare penale la Ştefan Vodă

La Călăraşi, poliţiştii de la Ştefan Vodă au descoperit în aceeaşi zi, 7 ianuarie, doi şoferi care se urcaseră băuţi la volan. Primul şofer a fost depistat pe DC 19, în comuna Ştefan Vodă, Judeţul Călăraşi. Constantin B., în vârstă de 24 de ani, din localitate, a fost prins conducând autoturismul marca BMW, cu o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Câteva ore mai târziu, acelaşi echipaj l-a prins pe Cristian S., în vârstă de 43 de ani, din comuna Ştefan Vodă care la testarea cu aparatul etilotest a avut un rezultat de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii şoferi s-au ales cu dosare penale şi li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite