Şomerii călărăşeni care vorbesc foarte bine germana, favoriţi la selecţia pentru slujbe în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii, şanse minime de angajare
Tinerii, şanse minime de angajare

Călărăşenii care vorbesc foarte bine limba germană au toate şansele să fie selectaţi pentru a munci peste graniţe în agricultură. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) din Călăraşi a anunţat că în curând vor avea loc două selecţii pentru ocuparea a peste 200 de locuri de muncă la cules de căpşune şi sparanghel, dar şi în meserii ca ospătari, cameriste şi bucătărese.

“O condiţie de bază o reprezintă deţinerea de cunoştinţe bune şi foarte bune de limba germană, atât pentru ocuparea locurilor de muncă din domeniul agricol, cât şi pentru cele din domeniul hotelier – gastronomic”, a precizat Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM Călăraşi. Străinii pun la dispoziţie  70 locuri de muncă pentru culesul produselor agricole (sparanghel, capşune),  150 de locuri de muncă pentru vânzarea produselor agricole, precum şi 60 de locuri de muncă pentru următoarele meserii: bucătar/bucătărese, cameriste, ospătari, ajutor în bucătărie, ajutor în gastronomia de sistem respectiv (Mc Donald s, Burger King, KFC, Vapiano, Losteria, etc. ).

Ce documente sunt necesare

Şomerii care cunosc foarte bine limba germană sunt aşteptaţi la sediul AJOFM Călăraşi cu următoarele documente: -copie BI sau CI cu valabilitate de min. 6 luni; - CV Europass în limba română şi germană (cu fotografie ataşată); -adeverinţă medicală de la medicul de familie din care să rezulte că persoana este aptă pentru muncă- cazierul judiciar în original care sa ateste că nu are antecedente penale( termen de valabilitate 6 luni).Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0242.315.798. Persoană de contact: consilier EURES, Donciu Simona

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite