Călăraşi: Atelier de creaţie la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lipsa unui liceu de artă pentru tinerii talentaţi din Călăraşi, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“ a inaugurat o sală de arte plastice în incinta fostului internat.

În fostul internat al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu“ s-a inaugurat o nouă sală de creaţie pentru tinerii talentaţi ai Călăraşiului. De doi ani, într-o cameră a vechii clădiri funcţiona un atelier de artă unde studiau peste 50 de elevi.

Locul era inadecvat pentru astfel de activităţi, de aceea, la iniţiativa profesorului Mugur Coman, cu sprijinul Consiliului de Administraţie, s-a reuşit transformarea unei camere, din internat într-un atelier de creaţie. „Ne-am dorit foarte mult să avem un atelier de creaţie pentru ca tinerii călărăşeni cu abilităţi artistice să poată picta, desena sau sculpta“, a declarat directorul liceului, Constantin Mitră.

Elevii studiază în vacanţă

În vacanţa de vară, micii artişti vin aici în fiecare zi de miercuri, pentru a-şi dezvolta abilităţile, creativitatea, percepţia spaţială a volumului, deprinderile ca mâna să execute ce-i comandă mintea. Studiază pictura, desenul şi sculptura, de două ori pe săptămână, patru ore, uneori chiar şi şase ore pe zi. „Cel mai important lucru pe care vreau să-l insuflu elevilor mei este perseverenţa şi stăruinţa“, a spus profesorul de arte plastice al liceului Mihai Eminescu.

În Călăraşi nu există un liceu de artă şi de aceea s-a dorit înfiinţarea unei secţii pentru copiii care vor să meargă la o facultate de arhitectură sau design.
Atelierul a fost renovat şi dotat cu toate uneltele necesare pentru a se putea desfăşura activităţile creative în condiţii optime. Liceenii care au învăţat aici noţiunile teoretice de culoare, de tehnică, de desen, dar şi studiu după natură, au fost admişi cu succes la Arhitectură sau la Arte Plastice. „Ador pictura şi desenul, iar faptul că avem acest atelier este o oportunitate pentru toţi elevii din oraş. Aici învăţ lucruri care cu siguranţă îmi vor fi de folos pe viitor“, a declarat Ioana Simion, elevă în clasa a IX-a la Liceul „Mihai Eminescu“.

Artiştii... juniori

Deşi este vacanţa de vară, micii artişti vin la atelier aproape zilnic. Sunt foarte sârguincioşi şi serioşi. Cei mai tineri dintre ei sunt Dorin Berţaru, elev în clasa a II-a, şi Cazimir Coman, clasa a III-a. Pe viitor, conducerea liceului doreşte amenajarea unor ateliere cu o capacitate mai mare pentru sculptură, gravură, vitralii, ceramică şi alte tehnici de artă decorativă. 





Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite