Călăraşi: Simularea de cutremur a scos oamenii din case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sirenele au răsunat, timp de două minute, în tot oraşul la ora 11.30. Forţe impresionante au fost mobilizate pentru salvarea mai multor oameni rămaşi captivi în clădiri, după ce un seism cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter s-a produs, ieri, la ora 11.00, în Vrancea.

La blocul L 36 cu 10 nivele s-a intervenit pentru salvarea a 16 oameni blocaţi pe o tereasă, dar şi pe scările interioare care s-au prăbuşit. Din fericire, totul a fost un exerciţiu pus în practică de pompieri, jandarmi, poliţie, Crucea Roşie şi ambulanţă care au acţionat în patru puncte din oraş: primărie, zona 10 nivele, Colegiul Economic şi Căminul de bătrâni „Antim Ivireanul.

După ce alarma a fost dată, la ora 11.30, forţele de intervenţie au început să-şi facă apariţia. În scenariu apăreau 2 persoane blocate pe o terasă de la etajul întâi al blocului, 8 sub dărâmături şi 6 pe scara blocului.

Pregătiţi pentru orice

„Încercăm să facem faţa celor mai dificile situaţii pentru a reuşi să acţionăm cu operativitate atunci când situaţia reală o impune“, ne-a declarat plt. maj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Simularea s-a desfăşurat, în intervalul 11.30-12.30, în patru puncte, la exerciţiu fiind mobilizate sute de persoane.

Zeci de curioşi au asistat la exerciţiul de alarmare public şi s-au declarat mulţumiţi că autorităţile se pregătesc pentru a face faţă, Doamne fereşte!- unei tragedii. „Mi se pare extraordinar.  Stau  în blocul L 39 şi, deşi locuiesc la etajul al doilea, sincer mi-e frică de ce s-ar putea întâmpla în cazul unui cutremur. Oamenii trebuie să ştie ce au de făcut şi cred că acestea exerciţii sunt necesare“, ne-a declarat Niculina Agapi (48 de ani), casnică.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite