Opt secţii de Poliţie Rurală, cu ochii pe infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 64 de ani de activitate neîntreruptă, posturile de poliţie îmbracă haină nouă. În judeţul Călăraşi funcţionează deja, de pe 10 august 2011, 8 secţii de poliţie rurală şi 2 posturi de poliţie independente, ca urmare a noii strategii privind optimizarea muncii oamenilor legii.

După principiul arondării, acestea se prezintă astfel: Municipiul Călăraşi - Secţia 1 Poliţie Rurală Dichiseni(cu cel mai mare efectiv de poliţişti, 20), Secţia 6 Poliţie Rurală Grădiştea şi Secţia 4 Poliţie Rurală Dragalina; Municipiul Olteniţa - Secţia 2 Poliţie Rurală Olteniţa şi Secţia 3 Poliţie Rurală Curcani;  Oraşul Budeşti - Secţia 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi şi Postul de Poliţie Frumuşani;    Oraşul Fundulea - Secţia 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare şi Postul de Poliţie Belciugatele; Oraşul Lehliu Gară - Secţia 7 Poliţie Rurală Dor Mărunt.

Non-stop pe teren

Adjunctul şefului IPJ Călăraşi, comisar-şef  Ion Nicolae spune că fiecare secţie are în subordine o zonă cuprinsă între 5 şi 7 localităţi, pe o distanţă de 35-40 de kilometri. „Fiecare secţie are două zone de patrulare, iar avantajul vine din faptul că avem non-stop oameni pe teren. Şi ziua, dar şi noaptea se va patrula în permanenţă, lucru care va duce la constatarea mai multor infracţiuni, dar şi la descurajarea săvârşirii acestora“, a spus Ion Nicolae.

177 de poliţişti vor asigura ordinea în cadrul celor 8 posturi, însă se duc tratative pentru a coopta în patrule şi jandarmi, dar şi poliţişti de frontieră. Zi şi noapte, câte 16 patrule vor fi prezente în teren.

Câte 6 maşini la fiecare secţie

Secţia de poliţie are în dotare 6 autovehicule, dintre care 2 sunt destinate activităţii structurii de investigarea criminalităţii şi 4 autovehicule pentru activitatea de siguranţă publică şi patrulare. Norma de benzină pentru fiecare autorurism este de 100 de litri pe lună.

Adjunctul şefului IPJ Călăraşi a mai precizat că, prin noua organizare a poliţiei rurale, se urmăreşte creşterea calităţii serviciului, dar şi reducerea timpului de răspuns la solicitările cetăţeanului. Deşi funcţionează doar de o săptămână după acest model, la nivelul judeţului Călăraşi a crescut numărul depistărilor privind abaterile de la legislaţia rutieră(au fost depistate mai multe persoane care conduceau, fără să deţină permise de conducere sau care se aflau la volan sub influenţa alcoolului).
 


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite