Angajatorii, pasibili de amenzi dacă nu transmit la ITM registrele cu evidenţa salariaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la 31 octombrie 2011, angajatorii sunt obligaţi să transmită Inspectoratului Teritorial de Muncă registrul general de evidenţă a salaraţilor, completat pentru contractele înregistrate deja, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a HG 500/2011.     

De asemenea, vechea aplicaţie de generare a parolelor va rămane în funcţiune până la expirarea termenului de 90 de zile, dar parolele care vor fi generate vor funcţiona doar pentru depunerea registrului vechi.. „Odată cu expirarea termenului de 90 de zile, vor fi închise atât aplicaţia veche de parole cât şi aplicaţia de preluare a registrului vechi la ghişeu şi online. Acesta reprezintă un motiv în plus de îndrumare a angajatorilor pentru trecerea din timp, la noul registru şi noua aplicaţie Revisal“, a declarat Ionel Stan, inspector şef adjunct.

Potrivit HG 500/20011, angajatorii care nu conformează vor fi sancţionaţi pentru netransmiterea registrului cu amendă de 10.000 lei pentru fiecare persoană primită la muncă. Pentru mai multe informaţii legate de aplicaţia REVISAL accesaţi : www.itmcalarasi.ro

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite